İLLÜZYON

 







Size basit kart numaraları sunmayacağım, şapkadan tavşan çıkarmak ise bize değil bazılarına daha çok yakışıyor…
Günlük yaşantımızda bilinçsiz olarak illüzyonlara maruz kalırız, mesela ekmek almaya gittiğiniz fırında tezgahtar size göz çevresindeki kaz ayakları ortaya çıkmadan baştan savma bir gülümseme ile “hoş geldiniz” diyorsa bu düpedüz illüzyondur an itibariyle kandırıldınız ve hakkınız çalındı çünkü size zorunlu bir yalan söylendi gerçeği öğrenme hakkınız gasp edildi asıl hakikati bilemeyiz tezgahtar eşiyle tartışmış olabilir maddi yükümlülükler altında sıkışabilir, bu illüzyon sizi rahatsız etmez çünkü alışıgelmiş kabullenilmiş sade nesnel bir rutinden ibarettir tekrarlanmaya mahkumdur ve işin doğrusu gerçeği merak etmezsiniz.
Beynimiz yanılmaya çok müsaittir zihnimiz ise oyunlara aşıktır.
Beynimiz oyunları sevdiği kadar acımasızdır da, tıpkı küçük bir çocuk gibi yorulduğunu, oynarken dizlerinin kanadığını  ve avuçlarının yara olduğunu hissetmez aksine yıpranmaktan zevk alır..
Bu hikayede alegori ile basit bir açıklama yapmak gerekirse beynimizin Diego’yu ruhumuzun da Frida Kahlo’yu  canlandırdığını varsayabiliriz, beynimiz maalesef ruhumuza acı çekerek tatmin olur.
Ruhumuz beynimizin tüm aşırılıklarına tüm saplantılı karmaşık tavırlarına katlanmakla yükümlüdür.
Peki bu durumda kalbimizin görevi nedir  ? Denge !
Denge merkezimiz olan kalbin ruha karşı platonik masum ve emekçi bir aşık olduğunu düşünebiliriz çünkü her konuda zıtlık yaşadığı beyin ile bir ömür boyu sırf ruha hayat verebilmek için koordineli şekilde çalışmayı göze alır.
Kırılması gereken bir algı varsa o da şudur ki ;
Ruhumuzda tıpkı bedenimiz gibi hastalanabilir ve yorgun düşebilir, milyarlarca illüzyonun arasında her şeyi boş verip kulaklığınızı takarak ruhunuzun durulmasına müsaade edin çünkü içinde ruhlarımızın gökyüzünde sıkıştığı bir evrende yaşamak kendi hayatınızın süper kahramanı olmak için yeterli bir sebep.
Önünüzde iki seçenek var ;
*Beyninizin sadık bir çalışanı olup verimli bir hayat geçirerek ve kendisine gerekli değeri göstererek tüm çirkin illüzyonlardan sıyrılıp suni bir başarıya koşmak.
*Kalbinizin gölgesi altında ruhunuza sığınıp tüm talihsiz illüzyonları yalayıp yutarak mutsuzluğun içinde mutluluğu aramak.

Kendi mutluluğunuzun sarhoşu olmanız dileğiyle…


                                                                                                                    

Yorumlar

Popüler Yayınlar