BELİRSİZLİK






BELİRSİZLİK

 

Bugün hepimizin yakındığı bir konu üzerinde konuşmaya karar verdim.. 

Yaşadığımız anın belirsizliği ve ihtimallerin hesaplanması zor kısmı beynimizin içinde fazla mesaiye neden olabilir, 90 sene yaşadığınızı ve hayatınızdan çocuklarınızın torunlarınızın arkadaşlarınızın geçtiğini varsayın dolu dolu bir hayat yaşadınız iyi kötü anılar biriktirdiniz artık hayat standartınız tamamen sadeleşti..

Peki ya ölüm ? Bu bir belirsizlik hatta en güçlü belirsizlik diyebiliriz.

Bir kişiye çok aşık oldunuz tüm cesaretinizi topladınız ve duygularınızı ifade ettiniz peki bu süreçte reddedilme korkusu mu sizi daha çok yıprattı yahut duygularınızı ifade edene kadar yaşadığınız karmaşa mı ? 

Eğer çok güçlü bir hayalperest değilseniz karmaşa sizi daha çok yaralayacaktır çünkü reddedilme duygusunun ardından kanayan yarayı durdurmuş olacaksınız.

Tanrı herşeyi keskin ve net bir şekilde biçimlendirse tüm sırları açık etse insan yaşamı daha kolay bir hale bürünebilir miydi ? 

Burası tartışılabilir ancak ana konumuza dönecek olursak belirsizliği bir ilaç olarak algılayabiliriz çünkü merak etmeyi ve eylemi tetikler bu da şemayı tamamlar işin üzücü kısmına gelecek olursak ilacın zehirden tek farkı dozudur ve durdurulamaz bir şekilde detaycı iseniz ister pesimist olun ister optimist olun üzüleceksiniz işte tam bu noktada yaşadığınız karmaşaya karamsarlık ortak olacak ve burda yapabileceğiniz çözümler ve alternatif yöntemler ne yazık ki sınırlı.

Sizi hayata tutunmaya yöneltecek tüm olguların bir an önce harekete geçmesini ve kalbinizi kaplamasını diliyorum bu aşk, iş, arkadaşlık veya farklı bir oluşumda olabilir değer merkeziniz sizin için önemlidir bireysel bir hadiseyi toplumsal yorumlama yönlendirmesi ile ele alırsanız üzülen toplum değil şahsınız olacaktır ihtiyaçlarınız doğrultusunda bu olgulara yöneldiğinizde ise ne yazık ki doğanın kaderci kişiliği ağır basacak ve sizi yanıltacaktır.

Güçlü bir kişiyseniz tüm belirsizliklerinizin kesinleşmesini kanamanızın durmasını diliyorum tam aksi olarak zayıf bir güvenlik duvarına sahip iseniz 

kanamanın durmasının ardından yaşayacağınız sancılar sizi "keşke belirsizlikler devam etseydi"dedirtecektir tüm keşkeleri çöpe atıp sancılardan da zevk almaya bakmalısınız...

Her grinin beyaz ya da siyah olması dileğiyle ! 

 

Hoşçakalın...

 

 

Yorumlar

  1. Kötü bir şey olacağını %100 bilmek umutsuzluğa neden olur. İyi bir şey olacağını bilmek insanın yaşama sevincini köreltir. Bu yüzden belirsizlik iyidir.

    YanıtlaSil
  2. Bir umuttur yaşamak diyerek başlayayım yorumuma ve devamında hayat çok bilinmeyenli bir denklemdir. Önemli olan anı yaşamak elimizde olanlarla mutlu olmaktır.

    YanıtlaSil
  3. hikayemizin sonunu bilseydik özellikle de kötü bi sonsa insanlar hayatını devam ettirecek gücü kendilerinde bulamayabilirlerdi. bi filmin sonunu bildiğimizde heyecanının kaçması, izleyesimizin gelmemesi gibi yaşayasımız gelmezdi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar